Световна шампионка по фигурно пързаляне се самоуби на 20 години


Световна шампионка по фигурно пързаляне се самоуби на 20 години
Снимка: Getty Images/Guliver

3662 0

Световната шампионка по фигурно пързаляне за юноши и девойки Екатерина Александровска се самоуби в Москва, съобщиха руските медии. Тялото на 20-годишната спортистка е било открито тази сутрин край дома й, като се предполага, че тя е скочила от високо. Рускинята е оставила предсмъртно писмо с една дума - "любов". Според източници фигуристката вече е правила опит за самоубийство след получена травма.

В последно време Александровска се състезаваше за Австралия. Заедно с Харли Уиндзор тя стана световна шампионка за юноши и девойки и два пъти спечели първенството на Австралия (2017, 2019). Партньорът ѝ на леда сподели, че е опустошен от новината.

"Невъзможно е да споделя какво чувствам сега, разбит съм и съжалявам до дъното на душата си за внезапната смърт на Кати. Никога няма да забравя какво постигнахме на двойки и спомените за това ще бъдат близо до сърцето ми. Това е новина, за която никога не можеш да бъдеш готов. Почивай в мир, Катя", написа Уиндзор. Неотдавна и най-добрата гимнастичка на Русия направи опит за самоубийство, но отрече това.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички