Собственикът на Сити си купи яхта, третата най-голяма в света


Собственикът на Сити си купи яхта, третата най-голяма в света
Снимка: GettyImages

3477 0

Собственикът на Манчестър Сити шейх Мансур е инвестирал в 160-метрова яхта, която е на стойност 500 милиона паунда. Тя ще бъде доставена съвсем скоро, което може да се съвпадне с началото на лятната подготовка на "небесносините".

51-годишният собственик е решил да нарече новата си придобивка "Blue" (синя), в чест на неговия клуб. Яхтата е изработена от фирмата "Lurssen", като ще отплува от Бремен, Германия. Морският съд разполага с 40 стаи за 48 гости, включително 4 палуби за забавление, голяма зона на открито, свързана с плувна платформа и клуб.

Тя има също две хеликоптерни площадки за превоз на пътници. Яхтата има 80 души екипаж и може да развие скорост до 19 възела. Цялата структура тежи 15 тона.

Двигателят й е хибриден. Работи от части на дизел и от части с електричество. Пълното зареждане с гориво на водното превозно средство ще струва на шейха 500 000 паунда.

С тази си покупка собственикът на "гражданите" ще има една от най-големите яхти в света, но "първенец" остава бившият президент на ОАЕ – Халиф бин Зайед Ал-Ханян. Тази на Роман Абрамович пък е с дължина 162 метра.

Вижте кога може да напусне Холанд своя нов клуб!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички