Смъртта на фена в София ще се обсъжда в английския парламент?


Смъртта на фена в София ще се обсъжда в английския парламент?
Снимка: Guliver/GettyImages

1650 0

Петицията, пусната от приятел на починалия у нас през октомври английски фен Робърт Спрей, е събрала почти 100 000 подписа, съобщи expressandstar.com. Това означава, че скоро искането в нея - Министерството на външните работи на Великобритания да проведе собствено разследване на обстоятелствата околко смъртта на запалянкото, може да бъде обсъдено в Парламента.

Принципно, английското правителство е обявило, че петиции, достигнали 100 000 подписа, "почти винаги се обсъждат" от тях. Към момента подписите са 97 000 и скоро може да предизвикат дебат на високо равнище по темата. Припомняме, че Спрей почина в София преди европейската квалификация България - Англия. Полицията обяви, че той е бил намерен в "безпомощно състояние" и отведен в ареста, където е буйствал и е починал впоследствие. Според изданието, аутопсията е показала, че смъртта му е настъпила след инфаркт. Англичанинът е бил на 32 години.

"Все още не знаем как е починал и защо е бил в ареста. Ето защо призоваваме Министерството на външните работи да проведе собствено независимо разследване. Роб беше британски гражданин и е тяхна работа да разберат какво се е случило", заяви приятелят на починалия - Роджър Уотън, който е пуснал петицията. Той потвърждава, че семейството на фена на Уест Бромич иска да научи истината относно това какво се е случило с него. А какво се твърди у нас, че е причинило смъртта на британеца вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички