Скандалът се разраства - Винъс Уилямс също призна за използване на забранени препарати "по изключение"


Скандалът се разраства - Винъс Уилямс също призна за използване на забранени препарати "по изключение"
Снимка: Getty Images/Guliver

2429 0

Бившата номер 1 в женския тенис Винъс Уилямс (САЩ) призна, че е взимала забранени препарати, но само по изключение и то след лекарско одобрение.

Тя направи този коментар, след като руска хакерска група проникна в базата данни на Световната антидопинтова агенция УАДА и разпространи медицинските досиета на водещи американски спортисти, които са получавали право за използват забранени препарати по медицински причини.

Сред спортистите са сестрите Серина и Винъс Уилямс, както и на четирикратната олимпийска шампионка по спортна гимнастика от Рио 2016 Симон Байлс.

Симон Байлс си призна: Използвах допинг, но с разрешение

"Бях разочарована, когато научих , че личните ми медицински данни са попаднали в ръцете на хакери и са публикувани без мое разрешение.

Винаги съм спазвала правилата на антидопинговата програма в тениса. Искала съм и съм получавала разрешение да използвам препарати за терапевтични цели по изключение.

Това разрешение се дава от анонимна независима комисия от лекари и се одобрява по законите на медицината. Аз съм една от най-големите поддръжнички на чистотата в професионалния спорт и винаги много дисциплинирано съм спазвала указанията", коментира Винъс Уилямс, цитирана от женската тенис асоциация (WTA).

 

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички