Как точно се е допингирала Серина Уилямс според руските хакери?


Как точно се е допингирала Серина Уилямс според руските хакери?
Снимка: Getty Images

2444 0

Руснаците отвръщат на удара по крайно любопитен начин. След като руският спорт бе разтърсен от грандиозни допинг скандали малко преди Олимпийските игри в Рио 2016, явно някои жители на страната са решили да отговорят на предизвикателството с оронване на престижа на някои от най-известните американски спортисти.

ОЧЕВИДНО И МЕДАЛИСТИТЕ В РИО СЕ ДОПИНГИРАТ

"Студената война" в спорта е факт, след като руски хакери показаха секретни документи от Световната антидопингова агенция (WADA), според които Серина Уилямс и сестра ѝ Винъс са взимали забранени вещества с разрешението на всички, които се занимават с борбата с допинга.

Можете да видите документите НА ТОЗИ ЛИНК

Серина е взимала метилпреднизолон, преднизолин, преднизон, оксикодон и хидроморфон.

Ефектите на метилпреднизолона и преднизолона в медицината са няколко, но основно се използват за лечение на остър бронхит или други проблеми с белите дробове. Може обаче да се използват и при артрит, като също помагат за уравновесяване на метаболизма и дългосрочно третиране на автоимунни болести.

Преднизонът има също доста разностранна употреба - от различни лимфоми до мозъчен оток, дори конюктивит.

Оксикодон и хидроморфон са медикаменти от групата на опиодните аналгетици, като се предписват на пациенти с хронична болка, както и на онкологично болни.

Освен сестрите Уилямс, документи за употреба на допинг са показани и за гимнастичката от САЩ Симон Байлс. Световната антидопингова агенция реагира остро на хакерската атака, а руското правителство се разграничи от нея и отрече да има нещо общо.

"WADA осъжда тези кибер-атаки като опит да се подкопае самата агенция и глобалната система за борба с допинга," заяви генералният ѝ директор Оливие Нигли. "Трябва да е ясно, че тези криминални действия компрометират опитите на глобалната антидопингова общност да си върне доверието в Русия", добави шефът на WADA.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички