Симеон Щерев: Без паника, проблемът на вируса е затрудненото дишане


Симеон Щерев: Без паника, проблемът на вируса е затрудненото дишане
Снимка: БГНЕС

2196 0

"Няма нищо страшно, но трябва да се действа навреме". Това заяви в предаването "Здравей, България" по "Нова" известният треньор по борба Симеон Щерев. Преди няколко дни той бе приет в болница заради коронавирус, а със заболяването са още синът му Николай и съпругата му Мария. Николай остава в тежко състояние, докато съпругата му и самият той се чувстват вече по-добре.

"Няма нищо страшно. Вдигнах температура, но сега се чувствам добре. Декември месец изкарах тежък грип, по-тежък от вируса - всичко опира до това човек да не се паникьосва, да се отиде направо на място", започна той. 

"Имах неразположение, в момента няма ден, в който да не съм се разходил – аз съм почти без симптоми. Единственото нещо, което почувствах е, че имах болки в гърба и кръста, един аналгин и дотам. Съпругата ми по същия начин, отдавна се чувства добре, не мога да кажа, че съм болен. На мен на 30-и ще ми направят контролен тест. Специално не съм вземал лекарства, само аналгин и парацетамол, не съм се влошавал до този момент. Единственият проблем на този вирус е затрудненото дишане, непременно трябва да се отиде на лекар, да се види дали има бронхопневмония", продължи Щерев.

"Аз изкарах много по-леко коронавируса, даже си мислех, че съм го хванал през декември. Не чувствам някакви симптоми и проблеми. Аз вярвам, че всички ще се заразят, или по-голямата част от населението. Няма страшно от това да го хванеш, не трябва да се създава паника у хората. В момента съм под карантина, аз не чувствам симптоми, здрав съм. И в магазин съм бил, и в банка, навсякъде може да бъде контактът. Призовавам хората да не се паникьосват", окуражи той всички останали заразени. A какво каза той за своя син, който е в тежко състояние вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички