"Райън Гигс беше №1 в очите на всеки": Сър Алекс защити легендата пред съда


"Райън Гигс беше №1 в очите на всеки": Сър Алекс защити легендата пред съда
Снимка: Getty Images/Guliver

2957 0

Легендарният мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън е говорил по време на съдебното заседание срещу бившия играч на тима Райън Гигс. Уелсецът е обвинен в нападение на две жени: 36-годишната Кейт, негова приятелка по времето на инцидента, и 20-годишната ѝ сестра Ема.

Нападението се предполага, че е извършено през ноември 2020 година в дома на Гигс. Легендарният футболист е обвинен и в поведение с елементи на принуда и контрол от декември 2017 година до ноември 2020 година.

"Гигс има фантастичен темперамент. Той имаше много дълга кариера на такава трудна позиция по отношение на разхода на енергия и при това направи всичко, което можехме да поискаме от него. Райън Гигс беше номер едно в очите на всеки", е казал 80-годишният шотландец.

Когато Крис Доу, адвокатът на Гигс, е запитал сър Алекс дали някога е виждал бившия си възпитаник да губи самообладание или да бъде агресивен, той е отговорил отрицателно. Той е подчертал, че Гигс е бил достатъчно силен, за да издържи остротата на неговия език.

"Често използвах Райън като мишена, когато се ядосвах заради представянето на отбора. Всички останали в съблекалнята си мислеха: "Ако Райън Гигс е способен да издържи това, то и ние можем", споделя легендата пред съда. Според медии в Англия бившият футболист се е разплакал пред съда.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички