Пуснаха условно от затвора Оскар Писториус, убил приятелката си преди 11 години


Пуснаха условно от затвора Оскар Писториус, убил приятелката си преди 11 години
Снимка: Getty Images/Guliver

1108 0

Шесткратният параолимпийски шампион в спринта Оскар Писториус беше освободен от затвора. Това се е случило в днешния ден, 5-и януари, петък, съобщава "AS".

Бившият спортист прекара почти 9 години в затвора заради убийството на приятелката си Рива Стеенкамп. Присъдата на Писториус обаче ще изтече чак през 2029 година. Дотогава той ще подлежи на "общите условия за условно освобождаване".

Освобоха условно убиеца Оскар Писториус

Така бившият атлет ще трябва да си стои вкъщи в определени часове всеки ден, да не консумира алкохол или забранени вещества и трябва да участва в програми, определени от Комисията за условно освобождаване. Той също така не може да дава интервю пред каквато и да е медия.

Многократният световен шампион застреля приятелката си на 14 февруари 2012 година през вратата на банята. Първоначално той заяви, че е взел Стеенкамп за крадец, нахлул в дома им. Свидетели в хода на делото обаче заявиха, че двойката е имала скандали помежду си и Писториус е ревнувал Рива. Майката на модела заяви, че тя е искала да напусне Писториус.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички