Пияндето Видал се измъкна от затвора (ВИДЕО)


Пияндето  Видал се измъкна от затвора (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

1898 0

Чилийският халф Артуро Видал избегна присъда, която да го прати в затвора. Той обаче започна изумителна словесна битка с полицая, който го арестува за шофиране в нетрезво състояние. Това се случи във Вторник вечерта, когато Видал катастрофира със своето Ферари. Шофьорската книжка на играча бе отнета след като той бе признат за виновен в съда. Снимки от ареста на футболиста показват как той употребява нецензурни думи по адрес на полицая.

"Белезници за мен, но вие ще бъдете поругани от цялата страна", заяви Видал. "Не прави нещата по-трудни" - пък му отговори полицейския служител.

Звездата на Ювентус бе заловена от полицията с 1,2 промила алкохол в кръвта.

Халфът бе придружаван от агента си Фернандо Фелицевич докато очакваше решението по обвиненията срещу него в сряда в съда Сан Бернандо.

На пресконференцията в сряда Видал заяви с разтреперен глас и сълзи на очи: "Изпих две питиета и катастрофирах, както всички знаете, и така поставих живота на жена ми и на други хора в опасност. Много съжалявам за това. Много съм смутен от всичко, което се случи, и единственото нещо, което мога да направя, е да поискам прошка и да покажа, че заслужавам мястото си на терена."

Треньорът на Чили Хорхе Сампаоли омаловажи инцидента и потвърди, че Видал ще остане в отбора до края на турнира: "Катастрофата на Артуро притесни всички ни. Първото нещо, което мина през ума ни бе за неговото здраве и за здравето на семейството му".

"Той (Видал) е много ценен играч, който е направил грешка. В крайна сметка той прекарваше свободното си време. Не смятам, че това е толкова сериозно, колкото някои се опитаха да го направят. Не е в мой стил да отстраня някой от отбра, защото е съгрешил", допълни още Сампоали.

Звездата на Юве настоява, че той не е бил отговорен за инцидента, в който неговата кола за 230 000 паунда бе съсипана.

Видал е бил тежко ранен след инцидента докато съпругата му Мария Тереса Матус е избегнала сериозни наранявания. Директорът на болницата, в която са били транспортирани двамата, заяви, че Видал има леко натъртване на врата.

След инцидента се появи видео, в което Видал казва: "Здравейте. Днес претърпях катастрофа. Не беше по моя вина, аз съм добре, семейството ми също. Благодаря за всичко."

Спортният автомобил на Видал е разрушен от сблъсъка, в който участваха 3 превозни средства. 28-годишният футболист и жена му са се връщали от казино, когато е станала катастрофата.

"Шофьорът на червения автомобил е бил под влиянието на алкохол", заяви полицейски офицер.

Чилийските футболисти имаха свободен следобед, но трябваше да се приберат по къщите си преди 11 вечерта. Националният отбор на Чили ще изиграе своя трети и последен двубой в групата в Петък срещу Боливия. Видал е топ реализаторът на Копа Америка с отбелязани 3 попадения.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички