Павел Щърбанов: Ивановден бе национален празник, когато Батето бе жив


Павел Щърбанов: Ивановден бе национален празник, когато Батето бе жив

2996 0

"Ивановден беше национален празник, докато Батето Славков беше жив, а някои негови адаши минаваха метър покрай него", съживява спомена за днешния празник един от най-приближените до покойния бивш шеф на БОК и БФС Павел Щърбанов.

Още се помнят и дълго ще останат в паметта на приятелите на Иван Славков неговите именни дни, твърди неговият съратник и последен помощник.

"Не един и два Иванови дни сме изкарали заедно, хората още си спомнят за тях - връща се във времето Щърбанов пред "България Днес". - Някои бяха грандиозни, други в по-тесен кръг. Били сме в София, на морето, че даже и в чужбина. Батето черпеше много и никога не връщаше гости. Той покани десетина души, те се изръсят сто и десет и всички ядат и пият. Когато се е събирал с други свои съименници, уж да черпят заедно, накрая все той плащаше сметката. Много Ивановци минаваха метър покрай него."

Няколко години Славков вдига големи тържества с адашите си Тенев и Гарелов, припомнят близки до олимпийски ни бос.

"Батето беше много широко скроен човек, отворен за хората, усмихнат, ведър и щедър и затова е имал толкова много приятели", коментира още Щърбанов.

"50 години се познавахме, а не съм чул да каже лоша дума за някого. Имаше времена, когато много народ го плюеше и се опитваше да го натика в калта, но освен че не успяха, той и за тях лошо не е приказвал, камо ли да опита да прецака някого. Даже и враговете си черпеше", признава неговият добър приятел.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички