Батето възкръсва с футболен клуб


Батето възкръсва с футболен клуб

8566 1

Легендарният спортен деятел Иван Славков-Батето отново ще влезе в новините. Късно снощи на тайна сбирка емблематични футболни фигури учредиха клуб, който ще носи името на бившия шеф на БФС и БОК. Официалното събрание избра свой Управителен съвет, който ще бъде официално вписан в съдебните регистри, съобщава "България Днес".

Сред учредителите личаха имената на бившия вътрешен министър Румен Петков, ексбоса на Левски Томас Лафчис и вицепрезидента на БФС Михаил Касабов. Бизнесмените Ваньо Найденов и Валентин Георгиев бяха редом с дългогодишната дясна ръка на Батето във футбола Иван Вуцов и неговия по-голям син Руслан. С дейна роля по организационните въпроси се изяви деятелят Стоян Григоров.

Очаква се в Управителния съвет на клуба да влязат най-близките хора на Иван Славков. Председател ще бъде неговият кум Огнян Радев. Запазено място ще имат вдовицата на Батето - Валя, и неговият син Тодор. Със своя безценен опит Иван Вуцов също се очаква да се раздаде.

"Засега искаме да се занимаваме само с деца, обясни един от учредителите - Стоян Григоров. - Най-рано след година ще се опитаме да формираме мъжки отбор, който да започне участие от зоналното първенство. Ще се опитаме всяка година да вървим нагоре, като Лудогорец".

След съдебното вписване на ФК "Иван Славков" ще бъде назначен изпълнителен директор. Негова задача е да намери треньори и да координира всички неща в клуба. Наставниците ще правят селекция на детските тимове, които ще започнат от следващия сезон участие в първенствата. Отборите ще тренират на терените на ПЖИ в столичния квартал "Слатина".

"Това ни е първа сбирка, коментира добрата новина Валя Славкова. - Нещата са още в суров вид. Имаме доста работи за доуточняване. Скоро ще има повече подробности".

От няколко години Валя Славкова и най-верните приятели на Батето правят детски футболни турнири в чест на легендарния деятел. Те се провеждат в края на пролетта и почитат рождения му ден (11 май) и смъртта (1 май) на Иван Славков.

Бившият шеф на БФС почина преди три години след боледуване.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички