Новак Джокович се обяви против задължителната ваксина за коронавируса


Новак Джокович се обяви против задължителната ваксина за коронавируса
Снимка: Getty Images/Guliver

3255 0

Световният номер 1 в тениса Новак Джокович сподели, че  е противник на ваксинацията и дори не е сигурен, че би използвал такава и за коронавируса. Дори да стане задължително за тенисистите, то той ще трябва да преосмисли сериозно нещата.

"Лично аз съм противник на ваксинацията и не бих искал да съм принуден от някого да взема ваксина, за да мога да пътувам. Но ако стане задължително, какво ще стане? Ще трябва да взема решение. Имам мои собствени виждания по въпроса и дали те ще се променят във времето, не знам", заяви Новак Джокович в чат на живо със сръбските си колеги в тениса.

"Хипотетично, ако сезонът се поднови през юли, август или септември, макар и да е малко вероятно, разбирам, че ваксината ще стане изискване веднага след като сме извън стриктна карантина и няма ваксина все още, допълни още той. До момента повечето експерти изразяват мнение, че ваксината няма да бъде готова поне до следващата година.

Президентът на Royal Australian College of General Practitioners доктор Хари Несполон коментира думите на Джокович като опасни пред 3AW Drive: "Хората слушат какво казват знаменитостите, дори най-вероятно медицинската му научна степен да липсва, тъй като играе тенис от толкова дълго време". А с каква постъпка пък впечатли Джокович в края на февруари - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички