Неапол не спа, но на каква цена... 1 убит и 200+ ранени след титлата на Наполи


Неапол не спа, но на каква цена... 1 убит и 200+ ранени след титлата на Наполи
Снимка: Getty Images

4072 0

Във вечерта на 4 май Наполи си гарантира официално титлата от италианската Серия А през сезон 2022/23, след като завърши 1:1 при гостуването на Удинезе и вече няма как да бъде изместен от първата позиция.

Феновете на "небесносините", които бленуваха за този момент в продължение на 33 години, изпълниха улиците на Неапол и празнуваха цяла нощ, но "Gazzetta dello Sport" направи тъжна равносметка на сутринта - 1 убит и 203 ранени!

26-годишният привърженик Винченцо Констанцо е бил прострелян в района на "Пиаца Волтурно", след което е починал в болница. Твърди се, че той е известен на властите и има досие.

Малко по-късно в лечебното заведение са били откарани още трима души, за които се смята, че са живеели в същия квартал като убития - 26-годишна жена и двама мъже на по 24 и 20 г., които имат по-леки наранявания и ще се възстановят бързо. 

Властите в Неапол продължават издирването на човека, който е възпроизвел изстрелите по време на празненствата, а една от версиите е, че става въпрос за един и същи човек, който е убил първия и е ранил другите трима.

Общо 203-ма пък са пострадалите при празненствата в града. 22-ма от тях са с по-сериозни наранявания - от куршуми, от атаки с ножове, от фойерверки, със счупени крайници. Трима полицаи също са сред ранените!

ВИЖТЕ ОЩЕ - Фенове на терена, 10 000 по трибуните - Наполи празнува 3-та титла (ВИДЕО + ГАЛЕРИЯ)

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички