"Не знаех ще доживея ли Коледа" - Мартина Навратилова с тежка изповед


"Не знаех ще доживея ли Коледа" - Мартина Навратилова с тежка изповед
Снимка: Getty Images

3018 0

Легендата на световния тенис Мартина Навратилова зарадва милиони по цял свят, заявявайки в специално интервю за Пиърс Морган, че вече няма рак.

Както е известно, най-великата сред жените бе диагностицирана с два вида рак - на гърлото и на гърдата, но и двата са се оказали лечими. След две операции, биопсии и тежко лечение обаче, легендата разкри, че е "без рак".

Най-голямата победа на Навратилова

"Доколкото съм наясно, вече нямам рак", каза чехкинята пред популярния британски журналист. За нея следват още няколко процедури през следващите две седмици, но след това ще може да продължи нормално с живота си, цитирана от "The Sun" и "Mirror".

По време на предаването тя разказа как е научила за диагнозата и съмненията, които е имала, а именно - че няма да живее повече от година.

"Бях в абсолютна паника за три дни, мислейки си че няма да видя следващата Коледа. Сетих се дори за списък с неща, които съм искала да направя през живота си. Това може да прозвучи и много повърхностно, но дори си мислех следното: Коя супер яка кола бих искала да карам, ако знам, че имам година живот", разказа Навратилова.

След три вечери на психологична агония, най-накрая е получила точна диагноза - рак на гърлото и рак на гърдата. И двата в лечима фаза. Самата шампионка признава, че лечението е "определено най-трудното нещо, което някога се е налагало да правя".

След като е плакала общо "15 минути", Мартина казва, че е започнала да се "стяга" и "приема ситуацията", когато е видяла децата в клиниката, борещи се със своите заболявания.

"Когато видиш деца, тогава наистина спираш да се самосъжаляваш заради това, което преживяват родителите. Имаше деца, които бяха на шест-осем месеца, на практика новородени. Това е моментът, в който вече не се изпитваш самосъжаление. Просто трябва да го приемеш и да се справиш с него". За нейното заболяване обяви самата тя в началото на 2023 година.

Интервюто е изключително дълго, като цялата история може да четете в онлайн изданието на "The Sun"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички