Намериха отломки в района на изчезването на Сала, вече се търсят тела


Намериха отломки в района на изчезването на Сала, вече се търсят тела
Снимка: Instagram

6975 0

Днес издирването на изчезналия самолет, прекарващ нападателя на Кардиф Емилиано Сала, е възобновено, но шансовете пътниците да бъдат открити живи са катастрофално ниски. Самолетът с аржентинския футболист на борда, изчезна в понеделник вечер около Нормандските острови. Освен него в самолета е имало още двама души.

Британската полиция съобщи, че във вторник вечер във водата в предполагаемия район на изчезване са открити няколко отломки. Към момента спасителите не могат да потвърдят дали те са част от въпросния самолет. Ръководителят на спасителната операция Джон Фитцджералд отбелязва, че е намерен парче огънат метал и възглавници, като около тях са плували няколко малки предмета. Следи от хора няма, съобщава Sky Sports.

БОСЪТ НА КАРДИФ КОМЕНТИРА ИЗЧЕЗВАНЕТО НА САЛА

Към момента два самолета и няколко катера продължават издирването на изчезналия летателен апарат в района на остров Гернзи, близо до който теоретично може да е паднал самолета със Сала на борда.

За съжаление, шансовете Сала и пилотите да са живи са малки. Както още вчера съобщи Фитцджералд, ако самолетът е паднал в морето, пътниците вече са загинали, тъй като няма как да издържат толкова време в студената вода. Затова операцията вече има по-скоро издирвателен, а не спасителен характер.

Пред TyC Sports авиационният консултант Хорхе Поланко изрази изумление от решението на пилота да лети е такива неблагоприятни условия. Същата вечер е имало лоша видимост и е валял мокър сняг, примесен с дъжд.

В същото време се появи информация какво ужасяващо съобщение е изпратил на близките си от самолета футболистът. Вижте го в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички