Марадона пропуска премиера на филм за живота му, ще си прави операция


Марадона пропуска премиера на филм за живота му, ще си прави операция
Снимка: Getty Images/Guliver

1976 0

Футболната легенда Диего Марадона няма да присъства на филмовия фестивал в Кан, където е премиерата за документален филм за живота му. А причината е, че е наранил рамото си, заяви режисьорът на лентата пред АФП.

Аржентинската икона е предмет на пълнометражна работа на британския режисьор. Но режисьорът Асиф Кападиа каза, че Марадона, който беше обещал да подкрепи филма в Кан, няма да мине по червения килим за премиерата късно в неделя.

Режисьорът каза, че 58-годишният Марадона ще трябва да се подложи на операция. "Той има болка в рамото си и ще трябва да има операция", каза той пред Франс прес. Кападиа споделя още, че Марадона, смятан за един от най-големите футболисти на всички времена, се е съгласил да говори с него, защото е фен на филма му "Сена" за бразилския ас от Формула 1 Айртон Сена, който загина, след като удари болида си в стена по време на Голямата награда в Сан Марино през 1994 година. Филмът проследява забележителното издигане на Марадона от бордеите на Буенос Айрес до световната слава.

Но той се фокусира най-вече върху времето му в Наполи, когато магическият ляв крак на Марадона спечели две първенства в италианския шампионат на Серия А, а с "божията ръка“ извади Англия от Световната купа през 1986 година. Също така в Неапол използването на кокаин от звездата прави заглавия по медиите и е началото на края на кариерата му като играч. Филмът на Кападия съдържа набор от кадри на играча, който купонясва с донове от Камора, неополитанските мафии, докато е в клуба.

Междувременно Диего Марадона заяви за националния отбор на Аржентина и техните мачове, че "не гледа филми на ужасите" (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички