Лили Игнатова: Със Сашо Диков съм, но той забрани да говоря за нас


Лили Игнатова: Със Сашо Диков съм, но той забрани да говоря за нас

28591 0

Едно от златните момичета на художествената ни гимнастика - Лили Игнатова, е признала, че слуховете, които витаят за връзка между нея и известния спортен журналист Сашо Диков, са истина. Тя се е доверила на своя приятелка, заявявайки й:

"С него съм от няколко месеца. Но той категорично ми забранява да говоря за връзката ни. Чудя се каква е причината, да не би да се притеснява от мен", цитира я "Уикенд". После добавила, че напук на чепатия си публичен образ, журналистът е много внимателен и галантен човек. Сашо дори бил романтик. Непрекъснато й купувал цветя без повод - ей така, спонтанно.

Двамата спазвали публична дистанция и рядко се появявали на официални събития заедно. Диков имал фобия от папараци и постоянно си внушавал, че го следят, за да го снимат под ръка с бившата гимнастичка. Затова двамата предпочитали да си стоят у дома или пък да вечерят в дискретни ресторантчета, където няма как да бъдат забелязани.

Преди около месец Сашо дори запознал Лили Игнатова с дъщеря си Пипи. Малката много я харесала, а в края на вечерта, когато двете останали за малко сами, хванала ръката на спортистката и й прошепнала: „Благодаря ти, че правиш тати щастлив! Той има нужда от твоята любов”.

Лили Игнатова е от хората, изпитали на гърба си поговорката „Бог дал, Бог взел”. Обратнопропорционално на успехите й в художествената гимнастика се стича животът й в личен план. Още ненавършила 20 години, състезателката на Спортен клуб „Левски” претърпяла първото си любовно разочарование. В онези времена няма плеймейтки и миски и най-честата любовна сплавка за футболистите били гимнастичките. Покрай Илиана Раева, която се залюбила с нападателя на „сините” Наско Сираков, и Лили се огледала в момчетата по гащета. Един от тях й станал фаворит. Божидар Искренов тогава е звезда на „Герена”, редом до Вълка, Емил Велев-Кокала, Боби Михайлов… Гибона обаче въобще не забелязвал къдрокосата грация и погледа й, пълен с обожание. Жените се лепели като мухи на мед по Радостта на народа, но той гаснел по една-единствена – Камелия Воче. Макар разстояние да го деляло от ученическата му любов, Гиби бил като кон с капаци край фенките си, в групата на които попадала и Лили. Чаровната брюнетка, твърде неопитна в свалките, не успяла да намери път към сърцето на Искренов и продължително време „лепила” разбитото си сърце.

С такова Игнатова приключила и първата си по-дълга връзка с актьора Ивайло Христов. 4 години живеели като гаджета. Накрая разбрали, че взаимно са си изгубили времето, срещнати в неподходящия момент от живота си. Лили, точно приключила кариерата си, тепърва искала да се наслаждава на свободата си. Ивайло бил на другата крайност. Вече наживял се и напалувал се, той се устремил към семейното гнездо. Така пътищата им се разминали и повече никога не се пресекли.

Не много дълго след това, Лили сменила актьора с маркиз. Швейцарецът с благородническа титла Пиеро Жиларди пристигнал в България в края на 80-те години и подхванал туроператорски бизнес. Наел бившата станция на ЦК на „Дружба”, където като гост пристигнала и японската бизнесдама Масако Оя – инвеститор в завода за полиестерна коприна в Димитровград. Двамата се сдушили покрай идеята на дребната азиатка да комерсиализира резиденция „Бояна”. Столична община и фондация „Масако Оя” подписали договор за създаването на „Софийски голф и кънтри клуб” ООД, като с 49% от дружеството участвала общината, а с останалите мадам Оя. Предметът на дейността му включвал изграждането на игрище за голф, конгресен и бизнес център, болница и 50 еднофамилни къщички. Този проект така и не видял бял свят най-вече заради смяната на правителствата, но и поради лични причини, за които ще стане дума малко по-долу.

Светски хроникьори припомнят, че именно Оя запознала Лили и маркиза, заради което в последствие горко съжалила. Швейцарецът си паднал по грацията, а и тя по галантния и забавен кавалер. Въпреки, че когато договарял бъдещите си бизнес проекти с Масако Оя, маркизът подписал странен анекс към договора им за сътрудничество, а именно, че никога няма да се ожени, в крайна сметка той нарушил това условие и направил Игнатова своя съпруга.

Твърди се, че мадам Оя всъщност била влюбена в Жиларди и освен за свой партньор, го ползвала и за други услуги. Сякаш в потвърждение на този слух не закъсняло и отмъщението на дребосъчката. Загубила своя любим Пиеро, Масако подала жалба до прокуратурата, обвинявайки съпруга на Лили Игнатова в присвояване на 2.5 млн. долара. Последвал арест за маркиза и 18-дневен арест, приключил с гаранция от 1.5 милиона лева. Тези събития се отразили неблагоприятно върху здравословното състояние на Жилярди и двата му последователни инфаркта го пратили в гроба. Изоставената Оя ликувала овъзмездена, но не и Лили – останала вдовица една на 29.

Последвала поредна сърдечна „дупка”, от която успял да я измъкне офицерът от НСПОП Росен Дойчинов. И техният десетгодишен брак, по време на който шампионката ражда двете си деца Йоана и Павел, обаче приключил с развод. Мълви се дори, че ченгето било с доста лют нрав и понякога си позволявал да вдига ръка над крехката Лили, пише "Уикенд".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички