Лекарката на Михайлович с емоционална история за покойната легенда


Лекарката на Михайлович с емоционална история за покойната легенда
Снимка: GettyImages

3427 0

Лекуващият лекар на Синиша Михайлович – Франческа Бонифачи, направи коментар след кончината на незабравимия футболист, който не успя да прибори повторно левкимията и издъхна на 52-годишна възраст. 

Бонифачи лекува легендата от самото начало преди три години. Тя работи в Болоня, в един от най-добрите центрове за лечение на онкоболни.

Тя разказа, че бившият защитник и треньор в Серия А е бил "перфектният пациент, но е трябвало да се изправи срещу най-агресивната болест, която някога е виждала".

"Синиша даде кураж на други пациенти с неговата диагноза, даде им сили да се борят. Той е човек с дълбоки ценности. Той не харесваше само футбол, но също и своето семейство, което го подкрепяше безспирно. Бях с него до самия край. Беше перфектният пациент с голям характер.

Изцяло се беше доверил на лекарите. Бори се с ужасна болест, една от най-агресивните, които съм виждала. Даде ни страхотен урок и кураж занапред. Кураж да не се страхуваме да се изправим срещу нещо непознато и да се борим без страх и болка", обясни Бонифачи пред медиите.

"Не само, че загубих пациент, но загубих и приятел. Въпреки всичко – най-лошата е болест е тази, с която се бориш сам. Неговата болест беше ужасна, не се влияеше от никакво лечение, но беше заобиколен от любов и никога не се почувства сам", добави експертката.

Вижте ВИДЕО от един от най-незабравимите моменти на Синиша Михайлович на терена!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички