Лекарите, приели рали шампиона: Той бе без витални показатели, нямаше шанс


Лекарите, приели рали шампиона: Той бе без витални показатели, нямаше шанс
Снимка: снимка: rallysliven.com

2611 0

"Въпреки усилията ни, не успяхме да спасим Мирослав Ангелов". Това заяви д-р Стела Кръстева, която работи в шуменска болница, след смъртта на българския рали шампион.

Ангелов загина по време на тренировка на макадам във високата част на село в Шуменско, като българският рали екипаж напуснал трасето след удар в бетонно съоръжение.

"Да, господинът беше докаран от екип на Спешна медицинска помощ след ПТП в крайно тежко общо състояние, без да могат да се отчетат витални показатели. Продължихме реанимацията в пълен обем, започната от линейката, но въпреки усилията, без резултат“, добави Кръстева, цитирана от БГНЕС.

Д-р Милена Симеонова потвърди, че състезателят не е имал шанс да оцелее след тежкия инцидент. "Пресрещнахме линейката от колегите от Върбица, беше в много тежко състояние, травматичен шок, с много травми. Имаше слаби жизнени показатели, редки дишания, кръвното му беше на нула, нямаше шанс. Проведохме си КПР, после колегите ги продължиха, направиха всичко необходимо", обясни тя.

Относно навигатора на Ангелов – Георги Гаджев, Кръстева разкри, че той е по-стабилно състояние, като е с фрактури, но в съзнание и настанен в реанимация. „Да, той е в по-стабилно състояние, има фрактура на пубисни кости и на Л1, в съзнание е, в момента е стабилен, настанен е в реанимация“, бяха думите на лекарката.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички