Пламен Стайков атакува рали "Бохемия" с новата Škoda Fabia R5! (ВИДЕО)


Пламен Стайков атакува рали "Бохемия" с новата Škoda Fabia R5! (ВИДЕО)
Снимка: Личен архив / Свилен Стефанов

239 0

Екипажът на АСК "ФЛАТ-АУТ" Пламен Стайков и Рафи Кадир ще запишат първо официално участие за сезон 2022. То ще бъде извън пределите на България - в чешкото рали "Бохемия".

Надпреварата е пети кръг от чешкия шампионат и ще се проведе в периода 8-10 юли, в град Млада Болеслав. Феновете знаят, че тук е "домът" на спортната дивизия на Шкода, където се произвеждат колите им от категория R5/Rally 2.

Именно с такъв автомобил ще участват Пламен Стайков и Рафи Кадир.

Предизвикателството пред двамата е огромно, предвид факта, че това е едно от най-силните състезания в шампионата на чехите. В него участие взимат пилоти от световна величина - Кале Рованпера, Яри Хутунен, Марко Булакия, Ерик Цайс, Оле Кристиан Вейби и др.

В тазгодишното издание се откроява и заявката на Ян Копецки, който е бивш шампион в WRC2 и осемкратен рали шампион на Чехия.

Изборът на Пламен Стайков никак не е случаен, тъй като пилотът обича да поставя летвата високо. Конкуренцията в тази надпревара е огромна, а броят на заявките през миналата година достигна 90 екипажа от 7 държави.

Българският тандем ще трябва да се пребори не само със световните звезди и местни асове, но ще трябва да положи неимоверни усилия при преминаването през техничните чешки етапи с новия за екипажа автомобил Škoda Fabia R5.

Стайков и Кадир тепърва ще се впуснат в опознаването на колата, предвид липсата на състезателен опит и тренировъчни километри, следствие от сложната ситуация в българския автомобилен спорт.

Целта, която състезателите на АСК "ФЛАТ-АУТ" си бяха поставили в началото на сезона, а именно – спечелването на националната титла в рали шампионата, се отлага за следващата година, а отборът насочва ресурса си към рали "Бохемия" и най-голямото автомобилно състезание в Чехия – рали "Барум".

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Бокс

Ревю на Fite.tv - мачовете на братя Пулеви, много бой, забавление и отлична цена

Съвсем скоро ще видим завръщането на Кубрат и Тервел Пулеви на ринга. Двамата се изправят съответно срещу Джери...

Реклама
Най-четени новини

виж всички