Кубрат Пулев: Нямам амбиции за президент


Кубрат Пулев: Нямам амбиции за президент
Снимка: Lap.bg/Mark Robinson and Dave Thompson/Matchroom Boxing

2049 0

Кубрат Пулев коментира учредяването на своята политическа партия "Велика България" пред БНТ. Боксьорът заяви, че на 9 юли ще обяви официално създаването на партията, като цели да обедини млади, интелигентни хора, които имат желание и обичат България.

"За мен не е важно аз дали ще имам внимание, дали политиката ще ме обича, за мен е важно дори и с малко да допринесем за развитието на България и това българинът да живее по-добре. Много хора са ми предлагали да участвам в проектите им, в политическите им партии. Бог да го прости, Божидар Димитров искаше да направи партия и беше истински. Това ме подтикна да създам такъв проект, защото много пъти хората се сещат накрая и тогава са най-истински, но то вече е късно. Тогава Божидар Димитров ми предложи да направим партия, но, за съжаление, почина. От тази гледна точка изхождам, защото времето минава", заяви боксьорът.

"За съжаление, България се променя, но много, много бавно, едвам крета. Аз обаче съм амбициозен човек, който обича държавата си и народа си и ми се иска България не просто да наваксва, а тя да е водеща и да заимстват от нея. Имам самочувствието на българин, който наистина се гордее със себе си, с рода си, с България. В историята българите са давали на Европа и на света много, дори от културата, от всичко. Много псевдопатриоти настръхват, когато кажа, че правя политически проект и най-вероятно им се иска изобщо да не се занимавам и са хората, които дори плюят по мен индиректно", добави Пулев.

Пулев добави, че няма амбиции да става президент и добави, че е преминал през тези свои комплекси, които според него повече политици имат. Пулев добави, че според него никой не го е грижа за народа и коментира, че Европейският съюз е бъдещето.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички