Любопитно: Как големият Майк Тайсън се сдобива с тигрите си? (СНИМКИ)


Любопитно: Как големият Майк Тайсън се сдобива с тигрите си? (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images/Guliver

4900 0

Майк Тайсън е една от най-големите фигури в историята на бокса. Благодарение на безбройните му противоречия, невероятната сила и неоспоримите му постижения на ринга, всеки познава Железния Майк.

Едно нещо, което всеки знае за Майк Тайсън, са неговите скандални домашни любимци - тигри, като мнозина са се чудили как той се сдобива с тях.

Как Тайсън купува своите тигри?

През 1992 година Тайсън е в затвора по обвинения в изнасилване. А самият той разкрива, че е имал дилър, от когото е купувал коли. Търговецът обаче задлъжнява и за да се измъкне от кашата, е започнал още един бизнес, търгувайки с екзотични животни, а Майк се е поинтересувал от тях.

"Попитах: "Защо не ми поръчаш два тигъра? Ще изляза от затвора след няколко месеца". Така че, когато излязох, се прибрах у дома и имах две малки тигърчета", казва Тайсън в интервю. Именно по този начин Железния Майк се сдобива с нестандартните си домашни любимци.

Защо властите отнемат тигрите на Тайсън?

Въпреки че тигрите се превърнаха в запазена марка на Тайсън, нещата не потръгнаха добре. Както се е и очаквало, животните не са успели да се приспособят към домашния живот. И оттогава Тайсън споделя доста често много разкази от времето си с големите котки.

За нещастие на Тайсън, един ден, когато разхождал един от домашните тигри, хищникът забелязал кучето на съседа. Преди Тайсън да се усети, тигърът прескочил оградата, за да погълне домашния любимец на съседа.

След този инцидент ASPCA (Американското общество за предотвратяване на жестокостта към животните) конфискува тигрите му, а по-късно става ясно, че това далеч не е първият инцидент с тигрите на Майк. Стига се до съд, а той е категоричен, че животните му трябва да бъдат отнети, без да има правото да обжалва съдебното решение.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички