Пластун посочи как се отнасят българите към него след войната в Украйна


Пластун посочи как се отнасят българите към него след войната в Украйна
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

1984 0

Защитникът на Лудогорец Игор Пластун разказа пред медии в родината си как се отнасят в България към него след войната в Украйна. Украинският футболист похвали страната ни и потвърди, че среща съчувствие у нас и предложения за помощ.

"В България всички постоянно питат за Украйна и се опитват да помогнат по всякакъв начин. В моя клуб Лудогорец имаше такава инициатива. Хората помогнаха, закупиха неща, от които се нуждаят нашите бежанци тук, в Разград, и във Варна, която е наблизо. Затова помощта идва отвсякъде, хората са отворени и се опитват да помогнат", обясни Пластун пред канал "Футбол 1/2/3".

"След 2014 година имахме много трудни години, само през последните две всичко започна бавно да се подобрява. Сега отново ще се потопим в бездната, но това не е най-важното. Играчите ще останат, клубовете ще останат и всички заедно ще възстановим всичко и ще пожънем плодовете на случилото се. Но сега на преден план трябва да излязат честни хора, които ще отговарят за процесите, протичащи в украинския футбол, и ще се грижат преди всичко за децата, развитието на терените и академиите", допълни бранителят. Наскоро стана ясно, че той помага със средства на украинската армия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички