Известен хирург с важни детайли около състоянието на Люпко Петрович и кои дни са критични


Известен хирург с важни детайли около състоянието на Люпко Петрович и кои дни са критични
Снимка: Оф. сайт на ЦСКА

7744 0

Легендарният сръбски треньор, който направи сериозна кариера и в България, Люпко Петрович е в изкуствена кома след автомобилната катастрофа, която претърпя преди два дни. Припомняме, че той е получил инсулт вследствие на шока от пътния инцидент в петък.

"Треньорът Люпко Петрович все още е в изкуствена кома и състоянието му е нестабилно, но аз съм оптимист", каза известният сърдечен хирург Милко Ристич за Informer.

Професионално мнение за състоянието на Петрович

"Познавам Люпко лично, той също ни беше пациент, правихме му изследвания. Случилото се с него ме засегна. Доколкото знам, той е в стабилно състояние, така че това е обнадеждаващо, но не можем да кажем повече от това, надявам се всичко да върви в правилната посока. Не съм ходил, но съм добре информиран.

Аз също го познавам лично. При мозъчните увреждания принципът на лечение е фармакологично удължаване на комата, защото тогава нуждата от мозъчни функции, от кислород и други подобни е най-малка. В момента е в изкуствена кома. Трябва да съм реалист – прогнозата му е несигурна. Мисля, че той все още ще се справи, оптимист съм. Първите 48 часа бяха най-критичните и засега той се справя страхотно", допълни Риситич.

"Сега нищо не може да се уточни, защото не са минали и три дни. Засега е в стабилно състояние, което е добър показател. Все пак не е добре да се прогнозира преди седмия ден. Най-добрите лекари са около него и чакат кръвта да се оттегли от менингите. Докато това не се случи, нищо друго не трябва да се прави", заключи той.

76-годишният Петрович влезе в насрещното движение на новия околовръстен път на Белград и се удари странично в друг автомобил, предизвиквайки пътнотранспортно произшествие. Специалистът, който спечели КЕШ с Цървена звезда през 1991 година, бе откаран в белградска клиника с леки наранявания, но състоянието му се влоши заради първо лек, а след това и по-тежък инсулт и в момента се намира в реанимация.

Изданието публикува снимки на германското возило след удара. На тях се вижда, че цялата шофьорска страна е огъната. Видео от катастрофата можете да видите в линка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички