Има официално потвърждение от ОАЕ, че Васил Божков е задържан, твърди Иван Гешев


Има официално потвърждение от ОАЕ, че Васил Божков е задържан, твърди Иван Гешев
Снимка: БГНЕС

3359 0

Има официално потвърждение от Обединените арабски емирства (ОАЕ), че Васил Божков е бил задържан. Това каза главният прокурор Иван Гешев от Варна, където днес има акция срещу битовата престъпност и дейности по отношение на докаран от Италия боклук в България, посочва БНТ.

По повод ареста на Божков Гешев заяви, че никой не е недостижим: "Всеки трябва да отговаря пред закона. Зад обвиняемия Божков стоят милиарди, зад Цветан Василев - също. Миню Стайков - запорирани са милиони. Припомняме, че още в петък, 31 януари, главният прокурор съобщи неофициално, че финансовият благодетел на Левски е задържан, но се очаква през почивните дни да дойде и официално потвърждение. Сега, от думите на държавен обвинител номер едно стана ясно, че с Божков е задържан още един човек, с фамилия Попов. Тук става въпрос за Георги Попов, който държи 85% от акциите на Левски.

Тепърва ще стават ясни подробности за процедурите, при които е възможна екстрадиция. Обвиненията срещу Васил Божков са за ръководител на организирана престъпна група, принуда, изнудване, опит за подкуп на длъжностно лице, за подбудителство за престъпление по служба. Според специализираната платформа Mondaq, ОАЕ има вече доста опит в сътрудничество по екстрадиция заради криминални престъпления, но в анализ на практиката от Modaq пишат, че страната може да откаже екстрадиция, ако счита, че лицето, което се иска да бъде екстрадирано, би могло да е обект на нехуманно отношение.

Условие за екстрадиция е и обвинението, по което е търсено съответното лице, да е наказуемо с поне 1 година затвор. Има коментари в социалната мрежа Facebook, че властите в ОАЕ са много пунктуални що се отнася до екстрадиция, особено на лица, които са инвеститори в местната икономика.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички