И хората в България - включително и ВИЕ: Предизвикайте ТУК 1 vs 1 Карлос Алкарас (ВИДЕО)


И хората в България - включително и ВИЕ: Предизвикайте ТУК 1 vs 1 Карлос Алкарас (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

896 0

Страхотна възможност за хората по света, а в това число и за българите. Всеки от нас може да предизвика в сблъсък един срещу един Карлос Алкарас - един от супертенисистите в съвременния тенис.

Все пак става въпрос за дуел не в спорта, в който вероятно говорим за хегемона в следващите години. Става въпрос за друг спорт, който Карлитос обожава. А именно - шахът. Как обаче е възможно това?

Най-популярната платформа за шах Chess.com предлага на потребителите да се изправят срещу бот, който е копирал едно към едно играта на Алкарас на шахматната дъска. Успехът би дошъл доста трудно, защото той има рейтинг 1000.

Неведнъж вторият в света Алкарас е казвал, че шахът му помага и за играта му на тенис. "Шахът ми помага да мисля по-бързо и да съм наблюдателен. Трябва да видя какъв ход да предприема, да направя стратегия, да съм постоянно концентриран.

Тенисът е като шаха по отношение на това, че ако изпуснеш топката от поглед, може да загубиш целия мач. Има много сходства. Мозъкът работи и си фокусиран - така шахът ми помага за тениса" - признава Алкарас.

Ботът на Chess.com копира играта на Алкарас и ходовете, които самият той прави. Предизвикайте Карлос Алкарас в Chess.com - ТУК.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички