"Гол и бой с 3:0 на финал на световно или... секс": култов отговор на легенда (ВИДЕО)


"Гол и бой с 3:0 на финал на световно или... секс": култов отговор на легенда (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5490 0

Бившата звезда на националния отбор по футбол на Франция Емануел Пти участва в много интересен разговор. Пти бе част от онзи състав на "петлите" през 1998 година, който спечели световно първенство за първи път на домашната сцена. Тогава отборът надделя с 3:0 над Бразилия във финала, а Пти вкара последното трето попадение във вратата на "селесао".

За мнозина да спечелиш световната титла е абсолютният връх на една кариера, а и на живота, ако става въпрос за спортист. Пти обаче явно не мисли така - той възприема "задачите на човечеството" с приоритет. Ето какво отговори, когато бе запитан дали да отбележиш във финала и да спечелиш е по-хубаво от секса:

"В човешката природа не е заложено да играем футбол, докато за сметка на това сме поставени на Земята, за да се размножаваме, така че..." - започна той и избухна в смях.

"Опитвам да намеря същото това чувство, което изпитах, когато се разписах във финала, и в личния ми живот. Ако трябва да бъда честен, когато дъщерите ми се родиха, се почувствах така. Бях на правилното място, бях горд от това - сякаш съм сторил нещо добро.

Понякога можеш да си спомняш и да си горд. Да вкараш на световно, особено във финала, последният гол в мача, пред семейство и приятели - променя живота ти завинаги" - допълни още Пти.

Всички най-интересни новини за Световното първенство в Катар - в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички