Фен се събуди след 11 години в кома и пита за Федерер


Фен се събуди след 11 години в кома и пита за Федерер
Снимка: Getty Images/Guliver

1839 0

Невероятната кариера на Роджър Федерер неволно се преплете с една изумителна човешка история. Фен на швейцареца, който претърпя автомобилна катастрофа на 18-ия си рожден ден на 12 декември 2004-а, се събуди след 11 години в кома и дори успя да изгледа финала между Маестрото и Новак Джокович на US Open.

По времето на трагичния инцидент, Роджър тъкмо беше спечелил четвъртия си трофей от Големия шлем, а неговия привърженик Хесус Апарисио е спестявал пари, за да пътува до Лондон и да се опита да се срещне с любимеца си на Уимбълдън.

За радост на всичките му близки, Хесус се събудил от 11-годишната кома на 27 август, а спомените му за периода на катастрофата били непокътнати. Апарисио веднага се поинтересувал как се е развила кариерата на Федерер и останал шокиран от постиженията на швейцареца.

"Едно от първите неща, които направих беше да попитам за Роджър" , разказва испанецът.

"Мислех, че се е отказал, а се оказа, че той има 17 титли от Големия шлем, продължава да играе на 34 години и е №2 в света", учуден е той.

"Първоначално помислих, че близките ми се шегуват с мен, но после прочетох новините и се хванах за главата. Успях да гледам финала на US Open и бях изненадан, колко класно играе Роджър на тази възраст. Знаех, че Федерер е много, много добър тенисист, но никога не съм вярвал, че сте постигне чак такива успехи. Разбира се, исках той да спечели финала, но Джокович също беше страхотен", казва още привърженикът.

"Останах буден до края на двубоя, защото се надявах, че ще успея да видя как Роджър вдига трофея. Мечтая да го гледам на живо преди да се откаже и се надявам да спечели титла №18 от Големия шлем! Сигурен съм, че докато бях в кома няколко пъти сънувах, че гледам мач на Роджър на живо в Базел и след това той ми дава автограф върху фланелката си", завършва Апарисио.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички