Екс звезда на Ювентус започна работа във фабрика за часовници


Екс звезда на Ювентус започна работа във фабрика за часовници
Снимка: Getty Images/Guliver

1659 0

Бившият защитник на Ювентус, Лацио и швейцарския национален отбор Стефан Лихтщайнер реши да овладее нова професия, след като спря с футбола. Той разкри, че си е намерил работа като стажант във фабрика за часовници в Цюрих и това занимание му харесва.

"Наистина много ми харесва тази работа, като цяло винаги съм бил във възторг от часовниците. Бих искал да изуча тази професия: как работят часовниците, как да ги разглобявам и сглобявам. Надявам се да науча много за това. Както знаете, в Швейцария нивото е много високо", коментира 37-годишният бивш футболист за "20 Minuten".

"Играта в защита е изкуство, точно като часовникарството. Обикновеният фен не разбира колко са важни тактическите нюанси на терена. Често е достатъчно леко да завъртиш един лост и ефектът ще бъде огромен. Това се отнася както за футбола, така и за часовниците", уточни Лихтщайнер.

Швейцарецът завърши футболната си кариера през миналото лято. Той изигра 108 мача за националния си отбор, което е третият най-висок показател в историята на тима. А като какъв е работел Томас Тухел, преди да стане треньор вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички