Джокович след посланието за Косово: Не ме интересува дали ще ме накажат, бих го направил отново


Джокович след посланието за Косово: Не ме интересува дали ще ме накажат, бих го направил отново
Снимка: Getty Images

3857 0

Двукратният шампион на "Ролан Гарос" Новак Джокович стартира на тунира с победа над Александър Ковачевич, но не това бе водещо след края на двубоя. Световният №3 разпали скандал с посланието си на камерата след двубоя, което гласеше: "Косово е сърцето на Сърбия. Спрете насилието".

Джокович няма да се извинява, би го направил отново

"Нямам намерение да влизам в спорове на политическа тематика, темата е доста деликатна. Като сърбин ме боли много за това, което се случва в Косово. Това е най-малкото, което мога да направя. В качеството си на публична личност и син на човек, роден в Косово, аз се чувствам отговорен. Не знам какво ще донесе бъдещето за сръбския народ и за Косово, но в такива ситуации е важно да показваме подкрепа и да бъдем единни", сподели сърбинът.

Той не се интересува дали ще бъде наказан, като сподели, че би го направил отново. "Не знам какво ще стане. Разбрах, че е имало доста гневни реакции в социалните мрежи. Не ме интересува дали ще ме накажат. Бих го направил отново, искам да покажа подкрепа за цяла Сърбия. Винаги съм казвал, че съм против войните. Изпитвам съпричастност към всички хора, които се намират в подобна ситуация, но случващото се в Косово в момента е прецедент в международното право", допълни Джокович относно постъпката си след първия мач в Париж.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички