"Косово е сърцето на Сърбия" - Джокович е напът да предизвика голям дипломатически скандал


"Косово е сърцето на Сърбия" - Джокович е напът да предизвика голям дипломатически скандал
Снимка: Getty Images

2755 0

Двукратният победител на "Ролан Гарос" Новак Джокович е на път да предизвика голям скандал след първия си мач в Париж. Поставеният под №3 сърбин постигна победа с 6:3, 6:2, 7:6(1) над Александър Ковачевич (САЩ) след близо два часа и половина игра на централния корт в първия си мач.

В центъра на нов скандал

След победата Ноле се възползва от традицията, за да напише на камерата специално послание. И именно то веднага провокира множество коментари. "Косово е сърцето на Сърбия! Спрете насилието", написа сърбинът на фона на ескалиралото напрежение в региона на Северно Косово.

До него се стигна, след като специални части на полицията нахлуха със сила в общински сгради, за да въведе новоизбраните кметовете в населената предимно със сърби северна част на страната.

Възникналите в резултат на това сблъсъци между косовската полиция и протестиращи, които се противопоставят на етническите албански кметове, накараха Сърбия да постави армията си в пълна бойна готовност и да придвижи части по-близо до границата.

В двубоя срещу Ковачевич Джокович не срещна никакви затруднения и стигна до лесна победа, но няколко пъти сърбинът не получи одобрение от публиката заради реакциите си и бе освиркан.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички