Димитър Бербатов застана зад дарителската сметка за лекарите


Димитър Бербатов застана зад дарителската сметка за лекарите
Снимка: Instagram

3248 0

Легендарният български футболист Димитър Бербатов подкрепи националната кампания "За героите в бяло", стартирана от Българския лекарски съюз.  Целта на инициативата е осигуряването на средства за закупуването на маски, предпазни облекла, дезинфектанти и медицински изделия за болниците и медицинския персонал в цялата страна.

"Те са героите, които аплодираме. Но са хора, не са нито безсмъртни, нито недосегаеми за вируса. За да има кой да ни спасява, трябва да се погрижим и за тяхната защита. Ние се нуждаем от тях, а те - от нашата подкрепа", споделя Бербатов. Изявеният спортист призовава, всеки, който има възможност, да направи дарение за героите в бяло.

Ежедневието на медиците не е чуждо на Димитър, чиято майка е била медицинска сестра. А днес, извънредната ситуация в работата на медицинските специалисти, прави темата още по-чувствителна. Затова той открива кампанията освен с призив и с лично парично дарение.

"Намираме се наистина в една безпрецедентна ситуация и затова искам да изкажа цялата си благодарност към всички медицински лица и лекари и всички като цяло, които искат да спрат разпространението на този вирус. Въпреки че майка ми е бивш медицински служите, аз в момента не мога да си представя каква е ситуацията – безсънните нощи, емоцията, усилията, неприбирането вкъщи, само за да се спре вируса. Най-малкото, което мога да кажа е: Благодаря!

Реших да направя лично финансово дарение на БЛС, за да бъдат закупени консумативи и всички медицински работници, които са на първа линия, да бъдат защитени. Надявам се, че и други ще последват моя пример. Всички сме заедно в това предизвикателство", сподели по-рано днес бившият нападател на Манчестър Юнайтед в профила си във Facebook.

Ако искате и Вие да се включите в кампанията на Българския лекарски съюз „ЗА ГЕРОИТЕ В БЯЛО“ и да помогнете за осигуряването на маски, предпазни облекла, дезинфектанти и медицински изделия за болниците и медицинския персонал в цялата страна, може да го направите чрез дарение на:

Титуляр: Български лекарски съюз

Банка: Райфайзенбанк

IВАN: BG02 RZBB 9155 1004 8098 44 BGN

BIC: RZBBBGSF

Основание: Дарение COVID-19

По-рано стана ясно, че Кирил Домусчиев дари животоспасяващо лекарство против коронавируса на националния щаб.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички