Данъчните в Япония погнаха Андрес Иниеста, но той реши проблема със 7-цифрена сума


Данъчните в Япония погнаха Андрес Иниеста, но той реши проблема със 7-цифрена сума
Снимка: Getty Images/Guliver

2823 0

Легендата на Барселона Андрес Иниеста имаше проблем, какъвто звездите в Ла Лига и Испания все по-често имат, а именно данъчни такива. Световният шампион с Испания бе подгонен в Япония заради недекларирани доходи от няколко милиона евро.

Подробностите

Според "RMC Sport" 39-годишният футболист е трябвало да подаде данъчна декларация в Страната на изгряващото слънце, тъй като договорът му с Висел Кобе е бил за повече от една година и той е живял там със семейството си.

Легендата обяви как се е стигнало до обвиненията към него

Иниеста обясни какво е станало

"През финансовата 2018 г. декларирах своите доходи пред испанските данъчни власти. Японските данъчни служби започнаха разследване на статута ми на местно лице и стигнаха до заключението, че през част от 2018 г. съм бил местно лице там. Следователно доходът ми за този период подлежи на двойно данъчно облагане", обяви Иниеста в изявление.

През 2018 г. испанецът е бил вписан като лице, което не е местно в Япония, но регионалната данъчна служба в Осака е заключила, че той не отговаря на критериите за тази класификация, тъй като е живял със семейството си в Кобе.

Световният шампион от 2010 г. уреди бързо въпроса, плащайки 3,5 милиона евро. Иниеста напусна Висел Кобе през август 2023 г. и премина в Емирейтс от ОАЕ. През 2022 г. Иниеста обясни защо продължава да играе футбол. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички