Четири години без "страшилището" с голямо сърце Трифон Иванов


Четири години без "страшилището" с голямо сърце Трифон Иванов
Снимка: Министерство на младежта и спорта

4759 0

Тъжна дата отбелязваме днес - на нея преди четири години почина легендарният българския футболист Трифон Иванов. Железният бранител ни напусна на 50-годишна възраст вследствие на масиран инфаркт.

Сърцатият защитник ще остане в историята на българския футбол като един от най-добрите играчи на своя пост. Той е Футболист №1 на България за 1996 г., трикратен шампион на България с екипа на ЦСКА, а през 1996 г. стана шампион на Австрия с Рапид (Виена). За националния отбор има 77 мача и 6 гола и стана бронзов медалист с тима на паметното за нас Световно първенство в САЩ през 1994 г. Незабравим ще остане и неговият гол във вратата на Русия на Националния стадион "Васил Левски" на 10 септември 1997 г., с който България се класира за Мондиал 1998.

На погребението на Туньо преди четири години дойдоха почти всички герои от незабравимото американско лято и треньорът на тима Димитър Пенев. Тогава, от името на четвъртите в света, се изказа Бончо Генчев. "Скъпи, Туци, Туньо, скъпи приятелю и скъпи колега. Ти си човекът, който ни даде силата да се опълчваме на всички и беше страшилище за тези, които бяха срещу нас", каза той.

Поклон пред светлата му памет!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички