Бивш нидерландски национал е обвинен за трафик на над 1 тон наркотици


Бивш нидерландски национал е обвинен за трафик на над 1 тон наркотици
Снимка: Broer van den Boom/BSR Agency/Getty Images

1169 0

Бившият нидерландски футболен национал Куинси Промес се е забъркал в сериозни неприятности. Той е разследван от властите в родината си по обвинение за трафик на наркотици. Той в момента играе за руския Спартак Москва, трябва да се яви на изслушване на 5 юни (понеделник).

Какво следва за бившия национал

31-годишният нападател, който има 50 мача с националния екип на "лалетата", е заподозрян за участие в схема за внос на 1360 килограма кокаин в Нидерландия или Белгия в две пратки през 2020 година. Те са били на стойност 75 млн. евро, а според медиите е малко вероятно той да се появи на изслушването.

Роденият в Амстердам футболист е обвиняем и по друг случай за насилие отпреди три години. Промес дори беше арестуван в края на 2020 година заради инцидент през юли, при който е наръгал с нож свой братовчед по време на свада при семейно събиране в нидерландското градче Абкуде.

Той отрече обвинението и беше освободен до завършване на разследването, след което прокуратурата го обвини в опит за убийство и поиска ефективна присъда от 2 години затвор. В следствие на нови доказателства в средата на март тази година обвинението беше смекчено до нападение с нанасяне на телесна повреда. Русия няма договор за екстрадация с Нидерландия, така че и тогава Промес се яви на изслушване.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички