Антони: Имах само една мечта и тя не бе нито световната купа, нито Шампионска лига, нито "Златната топка"


Антони: Имах само една мечта и тя не бе нито световната купа, нито Шампионска лига, нито "Златната топка"
Снимка: Getty Images

3305 0

Крилото на Манчестър Юнайтед и Бразилия - Антони, сподели, че като млад е имал мечти, различни от спечелването на световната купа, Шампионска лига или "Златната топка". Бразилецът, също като много свои сънародници, пробили във футбола, е израснал в бедност във фавелите.

"Когато говориш с медиите, те винаги те питат за мечтите ти. Шампионска лига? Световната купа? "Златната топка"? Това не са моите мечти. Това са моите цели. Единствената ми мечта беше да измъкна родителите си от фавелите. Нямаше план Б. Или щях да го направя, или да умра, опитвайки се", заяви Антони, цитиран от theplayerstribune.com.

"Роден съм в ада. Това не е шега. За моите европейски приятели, които не знаят, фавелата в Сао Пауло, където съм израснал, всъщност се нарича Инферниньо - малък ад. Това е печално известно място. На петнадесет фута от входната ни врата винаги имаше наркодилъри, които си вършеха работата, предаваха стоката от ръка на ръка. Пред прозореца ни винаги миришеше", разказва той.

"Винаги казвам, че където и да стигна в живота, независимо какво ми се случва, аз представлявам мястото, което ме е научило на всичко. Без моя дом и моите хора нищо от това няма значение", обобщава крилото, чийто национален отбор е в една група на Мондиал 2022 с Швейцария, Сърбия и Камерун. А ето кой е запазеният футболен трик на Антони.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички