ВИДЕО: 10 гениални изпълнения на Христо Стоичков


ВИДЕО: 10 гениални изпълнения на Христо Стоичков
Снимка: БГНЕС

6244 0

Най-успешният български футболист Христо Стоичков днес празнува своя 53-ти рожден ден. Камата ще отбележи празника във френската столица, където е по работа. Той е на мисия да интервюира част от звездите на Пари Сен Жермен, като се срещна с Единсон Кавани, Килиан Мбапе и Джанлуиджи Буфон.

"След 50-ия ми юбилей вече правя това, което ми харесва. Аз съм си аз и за интервю се подготвям по по-различен начин. Гледам въпросите ми да са различни. Не питам за личен живот, като бивш футболист и треньор не мога да си позволя лукса да задавам неудобни въпроси, защото знам какво е", коментира звездата пред "Нова телевизия".

"Не изпитвам носталгия по терена. През 2003-та се събудих в 9, целунах си бутоните от последния мач и си казах: "Дотук". Носталгия не мога да имам, защото времената се менят. Пожелавам си здраве и късмет, а на семейството ми - много здраве", допълни Стоичков.

Легендарният футболист е носител на наградите "Златната топка" за 1994 година и "Златната обувка", печелил е КЕШ и КНК с Барселона. Избиран е в идеалния състав на Световното първенство през 1994 г. и става голмайстор на турнира. Трикратен шампион на България е и петкратен на Испания. Пет пъти е бил Футболист на годината в България.

За Барселона има 177 мача и 84 гола, за ЦСКА 123 двубои и 82 попадения. Играл е още за Хеброс, Парма, Ал-Насър, Кашива Рейсол, Чикаго Файър и Ди Си Юнайтед.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички