Стоичков: Бербатов бе модел на подражание за Стилиян, Мартин и Божинов


Стоичков: Бербатов бе модел на подражание за Стилиян, Мартин и Божинов
Снимка: БГНЕС

3457 0

Голямото име на българския футбол Христо Стоичков изрази мнението си за другия много успешен роден футболист - Димитър Бербатов. Благоевградчанинът днес навършва 38 години и Стоичков говори за него пред телевизията на Манчестър Юнайтед - големият връх в кариерата на Берба.

"Димитър беше играч, който наистина оценявах много. Бях с него в националния отбор. Той е много скромен човек, истински боец и е някой, който е създал история в българския футбол. Стъпка по стъпка той постепенно стана велик играч", коментира Камата.

БЕРБАТОВ ЗАЯВИ КОГА БИ ПОЕЛ РЪКОВОДСТВОТО НА РОДНИЯ ФУТБОЛ

"За мен Димитър беше модел на подражание за други млади български играчи - Стилиян Петров, Мартин Петров, Валери Божинов. Тази "реколта" от младежи, които станаха част от английския футбол. Много съм щастлив, защото имам близко приятелство с Бербатов, Стилиян и Мартин Петров, защото имах тези играчи като селекционер на България", обясни още Стоичков.

"Беше ми лесно да бъда с тях, да ги тренирам и да изпитам с тях най-хубавите емоции във футбола. Бербатов беше наистина решителен играч. Той стана голмайстор на английската Висша лига, получи "Златната обувка". Наистина е уникално - той живее тук, има къща в Манчестър и е обичан човек", завърши носителят на "Златната обувка" за 1994 година.

Кой е най-емоционалният мач в кариерата на Бербатов - припомнете си в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички