"Успяхме, Ула!": Жената, която спасяваше деца в Африка и "излекува" Юрген Клоп


"Успяхме, Ула!": Жената, която спасяваше деца в Африка и "излекува" Юрген Клоп
Снимка: Getty Images/Guliver

42705 0

Преди година Юрген Клоп загуби своя шести пореден финал, когато неговият Ливърпул бе надигран от Реал Мадрид във финала на Шампионска лига. Съпругата на специалиста Ула Сандрок го подкрепяше от трибуните на "Олимпийския стадион" в Киев. Няколко реда по-надолу седи жената до Лорис Кариус - София Томала.

Немският вратар на два пъти сбърка фатално, което донесе два гола във вратата му, а София бе обляна в сълзи от яд и безсилие. Ула слезе при нея, за да я утеши, но без особен успех. 

Ула Сандрок прекарва три години в Кения. Там тя е учителка, учи децата да пишат и четат. Помага на гладни деца, помага на медицински сестри. След края на престоя си, тя се връща в родния си Майнц с ясното съзнание колко е важно да помагаш за по-добър живот на останалите. 

Ула завършила за детски психолог и започва да се занимава с логопедия. Нещата не били лесни за нея - след развода с първия си мъж тя е трябвало да се грижи за детето им и вечер работела като сервитьорка в ресторант. Ула намирала време за работа в социалната служба по време на големи градски празници и благотворителни събития. На едно такова мероприятие Сандрок се срещнала с Клоп, който през 2005 г. отишъл заедно с играчите на Майнц на Октоберфест и забелязал блондинката, която наливала бира. Три дни по-късно двойката вече живеела заедно и в същата година официализирала отношенията си.

Това е втори брак и за Клоп. Първият му със Забине Шривер продължава 13 години и приключва през 2001 година - точно, когато Клоп започва треньорската си кариера. Двамата имат син Марк, който бил запален по футбола. Той играл като десен бек, има мачове за втория отбор на Борусия, но на 27 години получава няколко тежки контузии в коляното, които слагат край на футболната му кариера. От 2019 година Клоп младши е част от треньорския щаб на "жълто-черните", като е поканен лично от спортния директор Михаел Цорк. 

Втората голяма любов на Клоп е привлечена до голяма степен от неговата личност, а не от успехите му като треньор. Увлечена от кариерата на своя любим, Ула написва и публикува своя книга през 2008 година с името "Том и вълшебната футболна топка". 

"Обожавам тази книга и съжалявам, че като дете не съм имала такава топка. Който се докосва до нея, става страхотен футболист. Тази история прилича на "Хари Потър", само дето тук става дума за футбол и никой не лети на метла". Така жената на Юрген описва книгата. През 2010 г. първата лейди на Бундеслигата, както са наричали Ула до заминаването в Англия, пусна продължение на приключенията на детето, който заедно с родителите си се премести в Африка.

Клоп отбелязва голямата разлика, която Ула пренася в живота му. Преди срещата им, той трудно заспивал след важни мачове, но това остава в далечното минало. Жената до германеца стабилизира буйния му темперамент. С одобрение от нея, той си присажда коса преди години и споделя, че безкрайният ѝ оптимизъм го прави по-силен и го подмладява. "Успяхме, Ула!" са първите думи на Клоп към жена му след финала в Шампионска лига тази година, който Ливърпул печели с 2:0 срещу Тотнъм. 

Едно от големите обещания, които Клоп дава на жена си е, че няма да продължи треньорската си кариера след 60-ата си годишнина, тъй като "не иска да умре на резервната скамейка". След края на приключението си с Ливърпул, Юрген обещава да си вземе дълга ваканция и ще се наслади на времето, което може да прекара само и единствено с любимата си жена. 

Изглежда обаче, че Ула ще трябва да почака. Победата в Шампионска лига не само "изчисти" името на Клоп от определенията, че не може да печели най-важните мачове, но му спечели и нов договор с клуба, който се очаква да бъде подписан в най-скоро време. Настоящият контракт на немеца с мърсисайдци е до 2022 година. 

КЛОП И ГУАРДИОЛА СИ ДАЛИ ЛЮБОПИТНО ОБЕЩАНИЕ СЛЕД ФИНАЛА В ШЛ

Ула Сандрок успява да превърне Юрген Клоп в човек, който не спира да мечтае. В детството си той съжалява, че не е имал такава "магическа топка" като тази, която героят Том от книгата на жена му е имал, за да се превърне във велик футболист. Клоп обаче има до себе си жена, която му помогна да превъзмогне страховете си, както и съмненията, които той има в работата си. Сега той се превръща в един от най-добрите мениджъри в света. Този сезон се превърна в истинска приказка за Юрген Клоп и момчетата му и можем да бъдем сигурни, че в най-скоро време ще прочетем новата книга на Ула Сандрок.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички