След сбиване английски фен е приет в болница преди финала на Лига Европа


След сбиване английски фен е приет в болница преди финала на Лига Европа
Снимка: Getty Images/Guliver

1813 0

Английски фен е приет в болница след сбиване в Баку преди финала на Лига Европа между отборите на Челси и Арсенал тази вечер. Сравнително малко привърженици на двата лондонски тима са в столицата на Азербайджан за решителния двубой, но въпреки това се е стигнало до проблеми миналата вечер.

Двама души са пострадали, като единият е приет в болница с отворена рана на главата, съобщи здравният министър на Азербайджан Парвиз Абубекиров. "Случката е следствие на бой между феновете на двата тима", обясни Абубекиров.

Заради огромното разстояние между Великобритания и Азербайджан, както и скъпите цени в Баку, малко фенове на Челси и Арсенал решиха да гледат на живо финала на Лига Европа, като и двата клуба върнаха част от отпуснатите им 6000 билета за срещата.

Фенове на "артилеристите" пък си докараха допълнително проблеми8 с местната полиция, защото носеха екипи с името на арменеца Хенрих Мхитарян. Играчът не пътува до Азербайджан заради политическото напрежение между родината му и страната-домакин на финала, както и заради опасения за сигурността си.

Междувременно пък часове преди финала двама от играчите на Челси едва не стигнаха до бой. Кои и каква бе причината - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички