СНИМКА: Как е изглеждал бащата на Кристиано Роналдо?


СНИМКА: Как е изглеждал бащата на Кристиано Роналдо?
Снимка: Getty Images/Guliver

15984 0

Преди около 2 седмици се навършиха 13 години от смъртта на Жозе Динис Авейро - мъжът, който заедно със съпругата си Долорес дадоха на света един от най-добрите играчи в историята на футбола - Кристиано Роналдо. Освен факта, че му дава живот, португалецът е направил още нещо много важно за своя син и за играта като цяло - за първи път води малкия Кристиано във футболен клуб, откъдето започва приказната му история.

Но иначе животът на Авйро е истинско разочарование. Той е красив и здрав мъж, който обаче след войната в Мозамбик се завръща побелял и депресиран и потърсил упование в кръчмите в Мадейра. Когато се запознава с Долорес, той е търговец на риба. Когато показва талантливия си син на футбола - в Андориня, той работи в клуба като домакин - косил тревата, чистел тоалетните, перял екипите и събирал топките.

В своята книга за португалската суперзвезда журналистът Гилем Балаге разкрива, че малкият Кристиано не можел да заспи без баща си и или ходел сам, или пращал сестрите си да го прибират от баровете.

Жозе умира в лондонска клиника на 7 септември 2015 година, като този ден Роналдо е в Москва, готвейки се за квалификацията за Мондиал 2006 срещу Русия. Научвайки за смъртта на баща си, Роналдо казва на треньора Луиш Фелипе Сколари: "Моля ви, не ме изваждайте от състава".

За тези от вас, които не знаят как е изглеждал бащата на суперзвездата преживе, публикуваме снимката, която дъщеря му Катя публикува в Instagram в годишнината от смъртта му:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички