Невероятно признание: Швейцария пуска монета с лика на Федерер

Огромно признание получи легендата в тениса Роджър Федерер. Швейцарското правителство ще пусне специална сребърна монета от 20 франка с лика на тенисиста Роджър Федерер. По този начин тенисистът ще стане първият швейцарец, който приживе се сдобива с възпоменателна монета.

"Роджър Федерер е вероятно най-успешният швейцарски спортист и е перфектният посланик на нашата страна", гласи съобщението на швейцарското правителство. От едната страна на монетата ще бъде изобразено лицето на носителя на 20 титли от Големия шлем, а от другата - как изпълнява бекхенд с една ръка.

ВИДЕО: Марадона разплака Роджър Федерер

Тенис легендата Роджър Федерер не сдържа сълзите си, след като получи похвали и подкрепа от един от най-великите футболисти в историята - Диего М...

Ще бъдат изсечени 95 хиляди сребърни монети, които ще могат да бъдат купени за 30 швейцарски франка. През следващата година ликът на Федерер ще бъде изсечен и върху златна монета от 50 франка, като тя ще бъде с различен дизайн. А до колко години смята Федерер да играе - вижте в този материал.

Още по темата

Please select answer!