"Като за финал": Изцепките на Борислав Михайлов през последните години (ВИДЕО)


"Като за финал": Изцепките на Борислав Михайлов през последните години (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

27416 0

В петък Борислав Михайлов официално подаде оставката си като президент на Българския футболен съюз. Така, след 14 години управление легендарният ни вратар напусна футбола. Под негово ръководство националният ни отбор не се класира на нито един голям форум, а на последната си пресконференция отказа да поеме цялостната вина за слабите резултати.

"За 14 години със сигурност имам някаква вина. Състоянието на българския футбол е нещо обширно. Футболът се прави по клубовете. Който и да дойде, той не може да реагира на това, което се случва в клубовете. Дори и без да съм виновен грам, че падаме 6:0, просто търпението се изчерпва. Няма нищо страшно и фатално", заяви Михайлов на пресконференцията.

През последните години, или по-точно през последните 8 години, редките изяви на Боби Михайлов пред медиите не могат да бъдат лесно забравени. През 2011 г. се появи клип, който влезе във фолклора на българския футбол. А именно как доскорошният шеф на БФС танцува кръшно под ритмите на песен на Преслава. Това обаче не притесни ни най-малко Михайлов, който в интервю 4 години след това заяви: "След този танц феновете ми даже се увеличиха. Разбраха, че освен много други неща мога и да танцувам. Даже деца, които не са ме гледали като вратар, заради този танц са ми искали автографи."

Четвъртият в света бе в доста приповдигната и весело настроение след равенството с Италия 2:2 в София през 2015 година. Пред медиите легендарният вратар се появи в нетипично за човек в неговата позиция състояние. Той показа доста голямо чувство за хумор, некоординирани движения и завалване на думите.

Година по-късно се появи в подобно настроение след мъчната победа с 4:3 срещу Люксембург. Това Михайлов показа, че се забавлява искрено на въпрос за приключване на квалификационен цикъл от мачове, като доста сериозно натърти на "цикъл" към журналистката, която зададе въпроса.

И така стигаме до последната една година, която също не бе бедна откъм събития с доскорошния шеф на футболната централа. Малко, след като бе преизбран отново за президент Михайлов придружи Бойко Борисов на срещата с представителите на Сърбия, Румъния и Гърция. На нея се постави началото на идеята за домакинство на Световно или Европейско първенство. Михайлов обаче не успя да издържи на цялата пресконференция, тъй като видимо не се чувстваше добре и докато Борисов разговаряше, той се подпираше на спортния министър Кралев. Обяснението бе, че е получил схващане на крака, но в социалните мрежи тръгнаха поредните закачки, че той е прекалил с алкохола.

Юни месец пък Михайлов след загубата от Косово на Националния стадион - Михайлов напусна с джипа си през лекоатлетическата писта. Всичко това бе заснето от bTV, заради което пък получиха "наказание" и не бяха допуснати на мача с Англия. "Като за финал", както е и една от любимите песни на Михайлов, се появи ново видео, на което той отново танцува, но под гръцки ритми.

За почти 14 години под управлението на Михайлов, българският национален отбор записа спад с 10 места в ранглистата на УЕФА. През 2005 г. "лъвовете" бяха 17-а сила на Стария континент, а в момента са на 27-мо място. Нивото на родния футбол обаче е свалено много повече от тези 10 позиция. Но на въпрос защо голяма част от феновете не обичат Боби Михайлов, той отговори: "В България просто не уважават успели хора като мен. Защо ме мразят? Защото се спазват правилата и защото всички тези фенове са били наказвани от Българския футболен съюз.  Отказвам да поема чужди вини след всичко сторено за родния футбол начело на Българския футболен съюз".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички