"Ердоган ми взе всичко": Турска футболна легенда кара такси в САЩ

Бившата футболна звезда на Турция Хакан Шукур разказа как протича животът му, няколко години след като сложи край на професионалната си кариера. През 2016 години Шукур си навлече сериозни проблеми, след като критикува в социалните мрежи турския президент Реджеп Ердоган.

Както е известно, легендата беше обявен за член на терористична организация заради връзките си с турския общественик Фетхулах Гюлен. След това Шукур бе принуден да замине за САЩ, където е започнал бизнес с кафе, но след като в заведението му са започнали да идват "странни хора", той се е оказал под полицейска защита, а с неговия случай се зае ФБР.

Турция изтри Хакан Шукур от футболната си история

Турската футболна федерация е решила да премахне всички документи и материали, свързващи страната с бившия национал Хакан Шукур. За него е издаде...

Впоследствие бившият нападател се премести от Сан Франциско във Вашингтон, където стана шофьор на такси и продавач на книги. Хакан Шукур е голмайсторът на националния отбор на Турция, за който е вкарал 51 гола. Кариерата му протече между 1987 и 2008 година, като той е играл за Сакаряспор, Бурсаспор, Галатасарай, Торино, Интер, Парма и Блекбърн.

"Сега започвам да работя. Не ми остана нищо никъде. Ердоган ми взе всичко. Моето право на свобода, правото да се изказвам и изразявам себе си, правото да работя", заяви легендата, цитиран от "Mundo Deportivo".

Още по темата

Please select answer!