Betindex анализ на ситуацията в Чемпиъншип


Betindex анализ на ситуацията в Чемпиъншип
Снимка: Betindex

1283 0

Второто ниво на английския футбол е несъмнено най-интересната дивизия от всички втори ешелони в света. Чемпиъншип винаги се е отличавала с драматичност, обрати и наситеност на всички нива, от зоната за промоция до тази на изпадащите отбори. Това прави лигата трудна за прогнозиране и отиграване в тиражите на букмейкърските къщи. Анализаторите в спортния отдел на Betindex обаче откриват интересен статистически ъгъл, който може да бъде експлоатиран в предвиждането на представянето на много от отборите в дивизията.

Ключовият статистически показател в Чемпиъншип е брой удари към и във вратата, но тук се зачитат само удари, отправени от наказателното поле. Логиката е, че далечните удари имат по-слаб процент на успеваемост в дивизията от статистическото очакване, и могат да бъдат пренебрегнати. Кои отбори се представят по-добре или по-зле от настоящата им позиция в таблицата, с оглед на опитаните от тях удари от пеналта?

На върха няма изненада. Лийдс неслучайно беше фаворит на букмейкърите в пазарите за промоция този сезон. Отборът изглежда уверен по пътя към възвръщането на старата си слава, постига малко над 10 опита за гол от пеналта средно на мач, което е и топ резултатът в дивизията. „Белите“ делят първото място в таблицата със Суонзи, като имат 5 победи от 7 мача и дават ранна заявка за шампионските си амбиции. Защитата на отбора също е много стабилна, така че отборът би трябвало да продължи да доминира над съперниците си, независимо дали играят вкъщи или навън.

Вторият най-добър показател в статистически аспект засега записва Уест Бромич Албиън с малко под 10 удара средно на мач. „Дроздовете“ са в зоната за плейофи, само на няколко точки зад лидерите. Единственото по-пропускливата защита ги дърпа назад засега, като записват равенства в мачове, които би трябвало да вземат. Сезонът все още е в началото си и може да се очаква подобрение в този аспект при У.Б.А., и съответно тяхното изкачване в челото на таблицата.

Изненадващо или не, на трето място по удари е Брентфорд, като те изостават съвсем леко от Уест Бром. Лондонският отбор започна колебливо новия сезон, записвайки само 2 победи в първите 7 кръга. Амбициите на собственика на клуба обаче са добре известни. Матю Бенъм е декларирал дългосрочния си интерес в проекта „Брентфорд“, отборът чийто фен е бил още от дете, и крайната цел пред него е промоция във Висшата лига в следващите 10 години. Бенъм притежава една от най-големите борси за залагания, така че има и финансовите възможности да подплати футболния си проект. Може би този сезон е още рано за Брентфорд да мисли сериозно за плейофи, но при всички положения се очаква отборът да започне да вкарва повече от многото си положения и да заеме полагащото му се място в челната десятка на таблицата.

Какво е положението в другия край на таблицата по брой удари? Много експерти очакваха силно начало на сезона от „овните“ от Дарби Каунти. Това не се реализира засега, като те имат само 1 победа в 7 мача. Постигат под 7 удара средно на мач, което не е добър показател.

Другите отбори със записани под 5 удара средно са Хъдърсфийлд, Уигън, Бирмингам (изненадващо), Милуол и Престън Норт Енд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички