8-годишното бразилско чудо, което надмина Неймар и Меси, подписвайки супер договор


8-годишното бразилско чудо, което надмина Неймар и Меси, подписвайки супер договор
Снимка: Getty Images/Guliver

3899 0

Едно от явленията в епохата на социалните медии е, че хората не могат да покажат никакъв талант, без да бъдат забелязани. Такъв е и случаят с осемгодишния Кауан Базиле, който подписва с Nike в още по-крехка възраст отколкото Неймар и Лионел Меси.  Меси подписа първия си договор с Nike на 15, Неймар на 13 и Родриго Гоеш на 11.

Въпреки възрастта си, на Базиле се гледа като на следващата голяма перспектива в бразилския футбол, въпреки че все още има толкова много неща, които могат да се объркат. Не на последно място колко ще израсне физически в следващите 10 години до 18-ия си рожден ден.

Сделката на Базиле с гиганта за спортно облекло ще продължи три сезона с възможност за допълнителни две години, ако нещата се движат в правилната посока към този момент. Баща му Андрезиньо е бивш играч на Коринтианс и вярва, че синът му има всичко необходимо, за да стигне до върха. "Той е играч с абсурдна воля за победа, има и много техническо качество", обясни Андрезиньо. А в каква реклама, не видяла бял свят, Роналдо се е присмивал на Неймар вижте тук. 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички