ВИДЕО: Резервата Рейес, който сам направи Реал шампион в последния кръг


ВИДЕО: Резервата Рейес, който сам направи Реал шампион в последния кръг
Снимка: Guliver/GettyImages

3633 0

В Ла Лига често шампионът е ясен преди последния кръг, но не така стояха нещата през сезон 2006/07. Воден от Фабио Капело, Реал Мадрид беше фаворит за титлата, след като имаше наглед лесна задача да спечели мача си срещу Майорка на "Сантиаго Бернабеу". Точките с Барселона бяха равни - по 73 и само победа гарантираше златото за "кралете", които имаха по-добри показатели в преките двубои спрямо големия си съперник.

Благодарение на страхотната си серия от 15 поредни мача без поражение, както и 10 поредни победи (част от които изковани в самия край на мачовете), "белия балет" беше повел в класирането, но кръг преди края и двата отбора пропуснаха да спечелят срещите си и всичко остана да се решава накрая.

И, докато воденият от Роналдиньо тим на Барса громеше Химнастик, Реал Мадрид имаше много сериозни проблеми срещу Майорка. Още в 17' гостите поведоха с гол на Варела, а "кралете" така и не намираха път към вратата на скромния си опонент.

На терена в 66' се появи Антонио Рейес и всичко се обърна.

Две минути след като замени Дейвид Бекъм, испанският национал се озова в прегръдките на своите съотборници. Страхотна комбинация между Робиньо и Игуаин позволи на аржентинеца да навлезе към наказателното поле, а от аутлинията той подаде на Рейес, засякъл точно кълбото във вратата - 1:1 и "Бернабеу".

В 80' Мамаду Диара даде безценния аванс на Реал Мадрид, но голът, който реши всичко, отново беше на Хосе Антонио Рейес. В 83' той вкара прекрасен гол от 20-ина метра за 3:1, а това означаваше само едно - титла за "белия балет". Триумф, който беше първи след 4-годишна суша.

За съжаление, днес (01.06) героят на Реал Мадрид от последния кръг през сезон 2006/07 и бивш играч на Севиля и Арсенал Хосе Антонио Рейес загина в автомобилна катастрофа (подробности тук). Нека почива в мир!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички