Гара Дембеле и поредната култова история: Изпил на екс спирта на лекаря на Левски


Гара Дембеле и поредната култова история: Изпил на екс спирта на лекаря на Левски
Снимка: Guliver/GettyImages

11337 0

Невероятна история, свързана с пословичните деяния на Гара Дембеле, разказа един от бившите му съотборници в Левски - Даниел Младенов. Настоящият ас на ЦСКА 1948, който беше част от селекцията на Ясен Петров, когато мощният нападетел водеше нападението на "сините", разкри за забавна, но и леко смущаваща случка, при която бившият играч на Айнтрахт е изпил... спирта на легендарния лекар на Левски Жан Филипов, който почина през 2014 година

"Спомням си веднъж, доктор Жан биеше инжекции и, нали мястото се маже със спирт. Дойде редът на Гара и той хвана шишенцето, казвайки: "я да видя какво е това" и изпи спирта. Всички паднахме от смях. Иначе беше много добро момче и добър футболист", каза Дани Младенов в интервю за Sportal TV

Както е известно, за Дембеле се носеха легенди в столичните заведения, като в единствения си сезон за Левски слуховете твърдят, че той не е излизал от дискотеките в Студентски град. Въпреки това той беше изстински хищник на терена, вкара 37 гола в 39 мача и си уреди трансфер в Айнтрахт Франкфурт срещу 2 милиона евро. 

"Преди мач пиеше по четири кафета и три енергийни напитки! Ние бяхме близки по това време, но след това си изгубихме следите - той тръгна за Германия. Може би Първа Бундеслига му дойде високо ниво. Ако беше избрал друг тим, вероятно по друг начин щеше да се развие кариерата му", допълни Младенов пред спортната медия. 

Дембеле беше на върха на кариерата си в Левски, след като се превърна в голмайстор на тогавашната А група, игра силно в Европа и беше набелязан от куп отбори. Престоят му във Франкфурт обаче беше катастрофален и той така и не върна убийствената си форма. Нещо повече, той спря с футбола още през 2017 година, когато бе едва на 31-годишна възсраст. Падението беше толкова голямо, че през 2016 година Гара Дембеле беше ударил дъното на футболната си кариера (подробности тук)

Година след последните данни за това, че той е играл футбол, се оказа, че Дембеле е бил предложена на български отбор, но до сделка не се е стигнало. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички