Помните ли звяра Гара Дембеле? Вижте докъде се докара бившият ас на "Левски"


Помните ли звяра Гара Дембеле? Вижте докъде се докара бившият ас на "Левски"
Снимка: Getty Images / Guliver

78299 0

Помните ли края на миналото десетилетие, когато "Левски" за последно имаше силен централен нападател. Не че сега няма в лицето на Венци Христов, но тогава Гара Дембеле беше безпрецедентна за "А" група голова машина, вкарвайки 36 гола в 39 мача. "Левски" го продаде за 2.5 милиона евро на Фрайбург (Първа Бундеслига) и от нападателя се очакваше много. Там не му потръгна, а оттогава насам кариерата му върви стремглаво надолу. Но колко точно?

По последна информация Гара е в Швейцария, където прекарва последната година, в която НЕ ИГРАЕ ФУТБОЛ. Той живее в дома на своя приятел - Гийом Оаро, който е голмайстор на Йънг Бойс и се опитва да се уреди с отбор от втора дивизия на Швейцария.

"Знам, че след една година, без да съм играл, няма как да бъда на много високо ниво и отборите от елита на Швейцария да се избиват за мен. Трябва да си върна ритъма, да поиграя първо във второто ниво. Единственото, което искам, е някой да ми даде нещо, с което да живея: един апартамент за малкото ми семейство и шанс отново да играя футбол", коментира пред медия във Франция.

Дембеле беше един от най-добрите нападатели в историята на "А" група, но явно проблемите с дисциплината му са се проявили още по-тежко през последните години. Сега остава да видим дали някогашният ас на "сините" може да се върне към футбола, и то след като "Левски" отказа да си го върне преди 2 години...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички