Фиго проговори за скандалната клауза, заради която е трябвало да премине от Барса в Реал


Фиго проговори за скандалната клауза, заради която е трябвало да премине от Барса в Реал
Снимка: Getty Images/Guliver

7206 0

Португалската футболна легенда Луиш Фиго разкри нови подробности за скандалния си навремето трансфер от Барселона в Реал Мадрид. Той заяви, че е рискувал да плати голяма парична сума, в случай че се откаже от този трансфер.

"Изкарах пет чудесни години в Барселона, както в личен, така и в спортен план. Но през лятото на 2000 година изборите за президент на клуба трябваше да спечели Гаспар, на когото не се доверявах съвсем. Всичко стана толкова сериозно и ние достигнахме до там, че моят агент постигна споразумение с един от кандидатите за президент на Реал Мадрид - Флорентино Перес", разказа Фиго, цитиран от "Marca".

"Моят представител подписа документ, според който трябва да платя всички сезонни билети на "Сантяго Бернабеу", в случай че не премина в Реал. Това бе негова отговорност, защото аз не бях подписал нищо, а само се доверих на думите му. В Барселона ми казаха, че мога да напусна, ако донеса добра оферта за себе си. Тогава не познавах Флорентино Перес", продължи легендата.

"Когато Перес спечели изборите, аз бях на почивка в Сардиния. Моят агент и адвокатът ми дойдоха там и ме убедиха за трансфера. След това отидохме в Лисабон, където няколко часа разговарях с Перес. Тогава се обадих на съпругата си и казах, че се местим в Мадрид", завърши Фиго. Този разказ се различава с този на бившия португалски национал Пауло Футре по същия въпрос. Вижте неговата версия в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички